Τροχόσπιτα… τα Cult

Τροχόσπιτα… τα Cult

15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Ξέρουμε ακριβώς τι σκέφτεσαι όταν ακούς ή μάλλον διαβάζεις τη λέξη «τροχόσπιτο». Τις cheesy movies των 90s, εξ Αμερικής ορμώμενες, που έβλεπες στην tv κάθε Κυριακή μεσημέρι ή εκείνο το ίδιο τροχόσπιτο που συναντάς κάθε καλοκαίρι της ζωής σου σε κάθε πιθανό και απίθανο σημείο της Ελλάδας με οδηγό κάποιο Γερμανό, Γάλλο, Αυστριακό; ίσως…

Ναι οκ, συμφωνούμε μαζί σου ότι στην Ελλάδα δεν είναι πολύ διαδεδομένη η νοοτροπία ή η τάση του τροχόσπιτου. Πώς άλλωστε, όταν τα ιδιόκτητα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα δεν ξεπερνούν τα 700 σε όλη τη χώρα! Και τα περισσότερα μάλιστα είναι για ενοικίαση προς τέρψη των τουριστών. Ξέρεις, εκείνων των τύπων που έχουν στήσει ινδιάνικη σκηνή με καλάμια και μαντήλια μέσα σε λίγα λεπτά…

Γιατί σήμερα;

Η ανάγκη για αυξημένη υγιεινή, αποφυγή συγχρωτισμού και κυρίως ασφάλεια, έχει ως αποτέλεσμα το τροχόσπιτο να αποτελεί μία από τις δυνατές εναλλακτικές λύσεις (και) για το φετινό καλοκαίρι. Το τροχόσπιτο προσφέρει ασφάλεια και ελευθερία να πας οπουδήποτε τραβά η ψυχή σου …αλλά και η παρέα σου, καθώς και να επισκεφθείς κάθε πιθανό ή απίθανο σημείο της Ελλάδας -και όχι μόνο-, χωρίς περιορισμούς, υγειονομικές ανησυχίες και φόβους.

Τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα σημειώνουν ρεκόρ πωλήσεων στην Ελλάδα και φαίνεται πώς ήρθαν για να μείνουν. Βέβαια το κόστος τους είναι πολλαπλάσιο από ένα καλό συμβατικό αυτοκίνητο και αυτό οφείλεται εν μέρει στους φόρους/ δασμούς που τα συνοδεύουν. Παρόλα αυτά είναι ένας εναλλακτικός τρόπος διακοπών που σου χαρίζει απόλυτη ελευθερία και ασφάλεια Έτσι αποκτάς ή τουλάχιστον νιώθεις ότι αποκτάς τον απόλυτο έλεγχο!

 Τροχόσπιτο 2

 

Πάμε να δούμε τα βασικά πλεονεκτήματα, σύμφωνα με τους λάτρεις του είδους

  • Roadtrip, μία νέα περιπέτεια κάθε μέρα

Αυτή την αίσθηση που ζηλεύεις στις ταινίες με roadtrips; Αυτή την εμπειρία θα ζήσεις. Απόλυτη ελευθερία. Πας όπου θέλεις, ό,τι ώρα θέλεις, όποια εποχή θέλεις, χωρίς καμία δέσμευση (από εξωτερικούς παράγοντες τουλάχιστον...).

Το τροχοσπιτάκι σου είναι σχεδόν 100% αυτόνομο! Μπορείς να είσαι στον δρόμο, on the go για 2 με 3 μέρες – τόσο σου επιτρέπουν τα συστήματα ηλεκτρισμού και η δεξαμενή νερού, με λογική χρήση πάντα! Όλα αυτά σημαίνουν για σένα ένα πράγμα: μπορείς να ξυπνήσεις όπου θέλεις και να επιλέξεις βουνό, δάσος, λίμνη, θάλασσα, οργανωμένο camping ή και κάποιο ξεχασμένο χιλιόμετρο παλαιάς εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

  • Χωράνε τα πάντα

Ακόμη κι αν δεν σου λέει τίποτα το τροχόσπιτο, τσέκαρε τα βιντεάκια που σου δείχνουν πώς μεταμορφώνεται από μία καμαρούλα μια σταλιά σε ένα cozy σπιτάκι! Είναι εντυπωσιακό. Ρίχνεις τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού και... τσουυυυυπ εμφανίζεται ένα διπλό κρεβάτι. Μετακινείς με 2 κινήσεις τις καρέκλες των επιβατών, εμφανίζεται από το πουθενά άλλο ένα κρεβάτι; Θες κι άλλα; Ε δες video να καταλάβεις!

  • Εργονομικά σχεδιασμένα

Η κατανομή χώρου είναι πανέξυπνη. Αποτέλεσμα; Εκτός από τα απαραίτητα -κρεβάτια, κουζίνα, μπάνιο, ψυγειάκι, ντουλάπια - έχεις χώρο και πολλά ακόμα! Θες κιθάρα; Θες εξοπλισμό για ψάρεμα; ποδήλατο; σανίδα; ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΟ; Δε θα ρωτήσεις κανέναν. Όλοι έρχονται μαζί σε αυτό το ταξίδι - όλοι οι καλοί χωράνε!

  • Είναι δυνητικά οικονομικό - με την προϋπόθεση να είστε πολλά άτομα

Για αυτοκινούμενα τροχόσπιτα που φιλοξενούν μέχρι και 6 άτομα, οι τιμές ενοικίασης ξεκινάνε από €120 την ημέρα, ανάλογα με την περίοδο. Αυτό σημαίνει ότι για μία οικογένεια ή παρέα, ο προϋπολογισμός βγαίνει αρκετά οικονομικός! Ειδικά αν πρόκειται να γυρίσετε πολλά μέρη και κυρίως αν πρόκειται να ταξιδέψετε εκτός συνόρων και να γλιτώσετε αεροπορικά εισιτήρια.

Φλερτάρεις με την ιδέα του τροχόσπιτου; Ρίξε την στο τραπέζι όσο σχεδιάζεις με την παρέα σου το που θα πάτε φέτος διακοπές και δες πώς θα πάψουν να υπάρχουν αντίρρησης από εκείνους που μέχρι πρότινος έκαναν λόγο για αυξημένη υγιεινή, ασφάλεια και αποφυγή συνωστισμού. Τι λες θα δοκιμάσεις;

Τροχόσπιτο 3

Τροχόσπιτο 4

 

GET IN TOUCH

ΟΝΟΜΑ *
Invalid Input
ΕΠΩΝΥΜΟ *
Invalid Input
EMAIL *
Invalid Input
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Invalid Input
ΜΗΝΥΜΑ *
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input