fotismosinterior

Φωτισμός ο Μέγας

19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2019

Αν και συνήθως έρχεται σε δεύτερη «μοίρα», ο φωτισμός είναι αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη διακόσμηση του σπιτιού αφού μπορεί να φτιάξει την ατμόσφαιρα αλλά μπορεί και να την καταστρέψει. Μπορεί να αναδείξει τις ζεστές γωνίες του σπιτιού σας αλλά μπορεί και να τις «σαμποτάρει». Με μία λανθασμένη επιλογή φωτισμού, ενδεχομένως, τα χρώματα των τοίχων και των υφασμάτων μπορεί να δείχνουν ξεθωριασμένα, και ο χώρος μικρότερος. Αντίθετα, ο σωστά μελετημένος φωτισμός, μπορεί να αναδείξει, ακόμα, και τα πιο αδιάφορα διακοσμητικά σε ένα σπίτι.

 4982600-EDDIE.jpg

 

 Πότε πρέπει να σχεδιαστεί ο φωτισμός σε ένα νέο σπίτι;

111.jpg

Ο φωτισμός στην εσωτερική διακόσμηση θα πρέπει να σχεδιάζεται παράλληλα με το σχεδιασμό των χώρων και με τις αποφάσεις για τον τρόπο διακόσμησης, αφού επιδρά άμεσα στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται το χώρο. Έτσι θα πρέπει να εξετάζεται, ταυτόχρονα, με τη διαδικασία επιλογής της τραπεζαρίας, του καναπέ, του κομοδίνου και όλων των βασικών επίπλων του σπιτιού.

 

Υπάρχουν κανόνες στο σχεδιασμό του φωτισμού;

222.jpg

Ο βασικός κανόνας είναι, ο φωτισμός να μη βασίζεται μόνο σε μία και μοναδική πηγή φωτός αλλά να προέρχεται από περιφερειακές εστίες. Ξεφύγετε από τα κρεμαστά πολυδάπανα φωτιστικά που διαχέουν το φωτισμό σε ολόκληρο το δωμάτιο και κάνουν το χώρο ψυχρό και αδιάφορο. Αφήστε που τα περισσότερα από αυτά θυμίζουν λάμπες ανάκρισης με τον έντονο και «σκληρό» φωτισμό τους. Πολλές περιφερειακές εστίες φωτός θα κάνουν το καθιστικό σας να μοιάζει ατμοσφαιρικό και μεγαλύτερο.

 

Θερμός vs ψυχρός φωτισμός

333.jpg

Το θερμό φως δημιουργεί μια πιο χαλαρή και γαλήνια ατμόσφαιρα λόγω των πορτοκαλί και κόκκινων τόνων που περιέχει.  Αυτός ο φωτισμός είναι πιο ταιριαστός σε χώρους όπως το καθιστικό, η κρεβατοκάμαρα και η τραπεζαρία, καθώς σε αυτά στόχος είναι η ξεκούραση σε ένα πιο «ατμοσφαιρικό» σκηνικό. Από την άλλη, ο πιο ψυχρός φωτισμός ενδείκνυται σε δωμάτια οπού χρειαζόμαστε, όλη μέρα, φυσικό φώς όπως είναι η κουζίνα που στην ουσία είναι ένα εργαστήριο όπου καθημερινά γίνονται διάφορες εργασίες,  το μπάνιο για να διευκολύνεται το μακιγιάζ, το ξύρισμα, το χτένισμα και το γραφείο, όπου χρειάζεται να μας εμπνέει όρεξη για δουλειά και όχι να μας δημιουργεί αίσθηση χαλάρωσης.

GET IN TOUCH

ΟΝΟΜΑ *
Invalid Input
ΕΠΩΝΥΜΟ *
Invalid Input
EMAIL *
Invalid Input
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Invalid Input
ΜΗΝΥΜΑ *
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input